Mladi riječki violinist Matej Mijalić svira u Mramornoj dvorani

Mladi riječki violinist Matej Mijalić svira u Mramornoj dvorani

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Ciklus Komorni koncerti u Mramornoj dvorani koji organizira riječki HNK Ivana pl. Zajca nastavlja se večeras u 20 sati nastupom nadarenoga mladog violinista Mateja Mijalića. Gošća za klavirom bit će Jelena Barbarić Mijalić.

Kod petnaestogodišnjeg Riječanina Mateja Mijalića struka je već prepoznala uvježbanu tehniku i strastven nastup, čemu svjedoče brojne nagrade i priznanja. Večeras će u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja svirati Legende Henryka WieniawskogKoncert za violinu u g-molu Maxa BruchaGymnopédie br.1 Érica Satiea, Chopinov Valcer u e-molu, potom Meditaciju iz opere Thaïs Julesa Masseneta (za violinu i klavir) te Introdukciju i tarantelu Pabla de Sarasatea.

U osmoj godini Mijalić je počeo učiti violinu u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u klasi prof. Danijela Trinajstića. U lipnju 2014. polaže prijemni ispit za Kurs za talentiranu djecu pri Univerzitetu za glazbu i primijenjene umjetnosti u Beču u klasi prof. Marine Sorokowe, čiji je polaznik godinu dana. Sudjelovao je na nizu seminara, a osvojio je nagrade na više državnih i međunarodnih natjecanja.

Komentari