Mladi Zamećani prvaci države, cilj je ostati u vrhu hrvatskog rukometa

Mladi Zamećani prvaci države, cilj je ostati u vrhu hrvatskog rukometa

Foto: MRK Zamet / Facebook

Mlađi kadeti rukometnog kluba Zamet, 22. svibnja osvojili su titulu prvaka Hrvatske. U finalnoj utakmici odigranoj u Poreču Zamet je snage odmjerio s ekipom PPD Zagreb, koju su pobijedili rezultatom 12:10.

Mlađi kadeti muškog rukometnog kluba Zamet (2000. godište) ove su godine po treći put postali prvaci Hrvatske, a u posljednjih pet godina osim toga osvojili su jedno srebro i jednu broncu. Trener Igor Marijanović, ponosan na svoje igrače, rekao je kako je ova pobjeda ipak najvrjednija do sada s obzirom da su dečki stariji i igra se ozbiljan rukomet, samim čime je teže doći do značajnih rezultata. 

Nakon kratkotrajnog odmora dečki nastavljaju s ozbiljnim treninzima na kojima sudjeluju i terneri prve ekipe Zameta. Osim toga vrlo je bitno raditi i individualno sa svakim igračem, kaže Marijanović, kojem je, kao i cijelom timu, cilj ostati u samom vrhu hrvatskog rukometa. 

A da mlađa kadetska ekipa ima potencijala stasati u profesionalce hrvatskog rukometa svjedoči i činjenica da su četvorica igrača pozvana u mlađe kadetsku reprezentaciju Hrvatske. "Nama je plan da četiri, ako ne i više igrača, pripremimo kroz dvije godine za nasutpe u Premijer ligi i da budu prvotimci Zameta", kaže Marijanović.

Igor Marijanović od svoje je devete godine u rukometnom klubu Zamet, a specifično je da je vrlo mlad za trenera, te sa svojih tek napunjenih 30 godina vodi ekipu mlađih kadeta. Objašnjava da je kroz svoj igrački staž imao priliku upoznati niz kvalitetnih ljudi koji su u njemu prepoznali odlike trenera te mu pružili priliku da se u tome i iskaže.

Marijanović je, uz to, odnedavno postao pomoćni trener mlađe kadetske reporezentacije na poziv velikana hrvatskog rukometa Ivana BalićaPoslušajte što nam je sve ispričao trener mlađih kadeta Zameta Igor Marijanović:

Igor Marijanović o uspjehu mladih rukometaša Zameta, pripremila Mia Mohorić

Komentari