Monografija Stadiona Kantrida

Monografija Stadiona Kantrida Monografija Stadiona Kantrida
Foto: Darko Santini/HRT Foto: Darko Santini/HRT

Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka

Riječki Stadion Kantrida ove godine obilježava stotu obljetnicu, a Izdavačka kuća ''Adamić'' danas je predstavila monografiju ''100 godina Stadiona Kantrida''.

Znate li da je prva službena utakmica na Kantridi odigrana u nedjelju 1. lipnja 1913. godine, Viktoria je ugostila Građanski. Prvi atletski miting na tom stadionu je održan 1914., prva drvena tribina izgrađena je 1925. godine… i još puno zgodnih detalja.

Rijedak i po mnogo čemu jedinstven stadion u svijetu Kantrida ove godine obilježava okruglu, stotu obljetnicu.Tim je povodom Izdavačka kuća Adamić predstavila monografiju zahvalivši svim autorima tekstova, fotoreporterima, suradnicima, dobrim ljudima, Gradu Rijeci. Usput, krasan je to dar nogometašima Rijeke za vrlo dobru sezonu koju će prekosutra zaključiti u Zagrebu.

Što o knjizi na prvi pogled kaže jedan od najuspješnijih direktora nogometnog kluba Rijeka Ljubo Španjol: I mi koji smo s tom Kantridom živjeli godinama i godinama imamo mnogo uspomena, lijepih i ružnih, no čitajući ovu knjigu čitamo i povijest Grada Rijeke i svega onoga što se vrtjelo oko njega, a posebno oko nogometa. Mislim da svaki onaj koji voli nogomet i voli ovaj grad neće izgubiti ništa ako tu knjigu uzme i pročita. Poslušajte što je još na predstavljanju monografije zabilježio Josip Krmpotić:

Komentari