Montažni kaleidoskopi na tri mjesta u središtu Rijeke

Montažni kaleidoskopi na tri mjesta u središtu Rijeke Montažni kaleidoskopi na tri mjesta u središtu Rijeke
Foto: Goran Kovačić / Pixsell Foto: Goran Kovačić / Pixsell
Foto: Rijeka 2020 Foto: Rijeka 2020
Foto: Rijeka 2020 Foto: Rijeka 2020
Foto: Rijeka 2020 Foto: Rijeka 2020
Foto: Rijeka 2020 Foto: Rijeka 2020

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Na tri lokacije u središtu grada postavljeni su veliki kaleidoskopi za potrebe otvorenja Europske prijestolnice kulture 1. veljače. Montažni kaleidoskopi su na Korzu ispred Robne kuće Korzo, ispod Gradske ure i na Trgu 111. brigade HV-a.

U sklopu programa Otvaranja EPK u kaleidoskopima će posjetitelji, prolazeći kroz paviljone, vidjeti svoj odraz u bočnim zidovima – ogledalima, kao i odraz crteža s poda. Koncept oslikanog poda velikog kaleidoskopa prenijet će na posjetitelje duh samog događaja te ih uvesti u novi neobičan svijet, Operu Industriale, središnje događanje programa Otvaranja EPK.

U oslikavanju podova sudjeluju studenti riječke Akademije primijenjenih umjetnosti, 70 učenika i deset profesora Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i riječki grafiteri freelanceri Vladimir Tomić MOSK i Bojan Burić.

Među studentima APURI proveden je natječaj na kojem je pobijedila Doria Valović, studentica prve diplomske godine slikarstva. Petero studentica i studenata radove je izvodilo u skladištima Vika, u Ulici Milutina Barača, pod vodstvom koordinatora Radovana Kunića.

Komentari