Mrkopaljci sami uređuju skijaške staze na Čelimbaši

Mrkopaljci sami uređuju skijaške staze na Čelimbaši

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Za najveće skijalište Gorskoga kotara, na Čelimbaši kod Mrkoplja, prošla je zimska sezona, zbog ćudljiva vremena, bila izuzetno loša. U nadi da će ova zima biti bolja, u Mrkoplju se, nakon ljetnih radova, skijaške staze i ovoga vikenda dodatno uređuju.

Prošla sezona na Čelimbaši je podbacila zbog nedostatka snijega. Uoči ove zime na skijalištu su se, osim ulaganja u poboljšanje postojećih sadržaja, morale sanirati i poprilične štete od ledoloma, podsjeća direktor općinskoga komunalnog poduzeća Mrzle Drage Ivan Butković

Kaže kako su županijskim novcem uredili parkiralište, a sljedeće godine će riješiti oborinsku odvodnju. Ovoga vikenda su udruge i stanovnici mrkopaljske općine dobrovoljnim radom krenuli urediti najdulju stazu na skijalištu, dugu 1300 metara. Na njoj ima novih izraslina, kao i izvalina stabala, koje valja počistiti.

Sljedeće se godine na najvećem goranskom skijalištu planira potpuno urediti imovinske odnose kako bi se za buduće zahvate mogle tražiti potpore iz europskih fondova. Namjeravaju i stvoriti dio preduvjeta za stvaranje umjetnog snijega na dijelu staza. Javlja Nenad Lučić: 

Mrkopaljci uređuju Čelimbašu, pripremio Nenad Lučić

Komentari