Mrle priprema predstavu "Gorski divovi" s riječkom Talijanskom dramom

Mrle priprema predstavu "Gorski divovi" s riječkom Talijanskom dramom

Foto: Pixsell

Damir Martinović Mrle, riječki rocker i svestrani glazbenik, trenutno radi na predstavi "Gorski divovi" Luigija Pirandella u režiji Paola Magellija, s kojim je surađivao i na drami "Galeb" Antona Pavloviča Čehova što je igrala u Gorici.

Pravi je gušt raditi s redateljem koji ti daje gotovo potpunu slobodu stvaranja i nudi ti beskrajne mogućnosti, kaže Damir Martinović Mrle, a "Gorski divovi" trebali bi na pozornici riječkoga Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca premijerno biti izvedeni 2. ožujka. Predstavu će postaviti Talijanska drama u koprodukciji s brojnim europskim manjinskim kazalištima.

"Let 3" nedavno je izdao dva nova singla - "Tišu" i "Izgubljeni", a zapravo je riječ o osvježenim hitovima koji će se naći na albumu što bi trebao biti izdan do kraja godine. "Album 'Angela Merkel sere' bio je dosta angažiran i natjerao me da pratim aktualnu društveno-političku situaciju koja me moždano preopteretila i shvatio sam da je narodu potrebna zafrkancija i svojevrsni bijeg od te sumanute realnosti. Zato će ovaj novi album biti zabavan, a udružili smo snage s El Combom, koji će nam dati malo meksičke razigranosti", govori Mrle.

Volio bi se uključiti, kako kaže, u projekt Rijeka EPK 2020., ali trenutno ne nailazi na podršku potrebnu za ostvarivanje tog cilja. "Neka mutavost vlada, a ako mi to ne uspije, prodat ću tu ideju nekom drugom", kaže Mrle. O kakvom je projektu riječ, za što mogu poslužiti papričice i što je Karentinovo, poslušajte u nastavku:

Kaf'e: Damir Martinović Mrle, pripremio Borna Šmer

Komentari