Na kauču kod psihologa

Na kauču kod psihologa

Luka Dragić u predstavi "Terapija" Teatra Rugantino (Foto: PIXSELL)

U čemu nam sve može pomoći savjetovanje kod psihologa? U sklopu "Rijeke psihologije" mnogi su terapeuti otvorili vrata svojih savjetovališta, a mi smo zavirili u jedno od njih.

Osim raznih predavanja, tribina i radionica, Rijeka psihologije uključuje i konkretno upoznavanje s metodama i tehnikama psihološkog osnaživanja, prevladavanja problema i postizanja većeg zadovoljstva, širenja svijesti, osobnog rasta i općenito sretnijeg života. 

Klinička psihologinja Bojana Smokvina Jokić danas od 17 do 18:30 sati otvara vrata svoga Savjetovališta Smokvina na Korzu 32 svim zainteresiranima (koji su se prethodno najavili) kako bi se upoznali s radom i uslugama koje pruža psihološko savjetovalište.

Pri savjetovanju je važno osigurati sigurno okruženje za najintimnija razmišljanja, ali i pomoć u namjeri da klijenti verbaliziraju i lakše identificiraju vlastite osjećaje, što je ponekad najteži dio u procesu stjecanja samopouzdanja ili savladavanja strahova.

Radost, optimizam, kvalitetna komunikacija, empatija i dobronamjernost način su života, stvar odluke i put do zdravlja. Na kauč kod psihologinje Bojane Smokvine Jokić danas je sjela i Nikolina Deranja:

Komentari