["NA OBEDU"] Legendarni Ivan Gudelj: "Važno je širiti dobru vibraciju!"

["NA OBEDU"] Legendarni Ivan Gudelj: "Važno je širiti dobru vibraciju!"

Ivan Gudelj: Prihvatio sam život onakav kakav jest!, (Foto: Milan Sabić / Pixsell)

Nekadašnjega nogometnog reprezentativca Ivana Gudelja, najboljega mladog nogometaša Europe 1979. godine i člana najboljih 11 Svjetskog prvenstva 1982. godine, na vrhuncu karijere bolest (hepatitis B) odnosi sa sportskog terena, a ni kasnije ga život nije mazio.

Ostao je bez supruge i kroz život morao nastaviti kao samohrani roditelj. Ipak, unatoč svemu nije izgubio vjeru u ljude i uvjeren je da u životu treba širiti pozitivne vibracije. 

U filmu Tomislava Žaje "Ivanova igra", koji priča o njegovom životu, ali u programu Radio Rijeke, Gudelj je rekao kako je nogometna utakmica preslika života, s brojnim usponima i padovima. Ideju filma prepoznala je i UEFA koja je postala pokroviteljem filma. 

Iako je trenersku karijeru posvetio radu s mladima, ne stavlja sebe u prvi plan kada su u pitanju nogometaši koji su postali svjetskim viceprvacima svijeta, već ističe sustav Hrvatskoga nogometnog saveza. Taj sustav, kaže Gudelj, zna prepoznati mlade igrače koji kasnije ostvare zavidne nogometne karijere, kao što je slučaj s članovima nogometne reprezentacije Hrvatske koja je postala druga reprezentacija svijeta.

"U najtežim životnim trenucima želio sam pobjeći na Tibet ili medju Indijance, ne znam ni ja gdje nisam želio pobjeći, ali na kraju sam prihvatio život onakav kakav je. Jedan i jedini", ispričao je u programu Radio Rijeke Ivan Gudelj, ambasador Hepatosa, čovjek koji se bori protiv stigmatiziranja bolesti i koji, unatoč svemu što je doživio u životu, želi i uspijeva ostati pozitivna osoba.

Poslušajte cijeli razgovor:

Na obedu: Ivan Gudelj, pripremio Alen Čemeljić

Komentari