Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća vladajući se pohvalili učinjenim

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća vladajući se pohvalili učinjenim

Foto: Pixsell

Posljednja sjednica riječkoga Gradskog vijeća u ovom mandatu održana je u danas u Centru "Zamet", a aktualni sat i tri točke dnevnog reda završili su za nepuni sat. Kao i na mnogim dosadašnjim sjednicama, dio vijećnika bio je u dvorani Centra "Zamet", a ostali su sudjelovali preko online aplikacije.

Tijekom aktualnog sata vijećnica Primorsko-goranskog saveza Ana Trošelj izrazila je nezadovoljstvo ocjenom mjerodavnog ministarstva da Općinski sud u Rijeci nije dovoljno učinkovit, ustvrdivši kako on radi u neodgovarajućim uvjetima, na čak pet mjesta. Upitala je gradonačelnika Vojka Obersnela je li Ministarstvo pravosuđa ikada pokušalo u suradnji s gradskom upravom riješiti pitanje prostora Općinskog suda.

Obersnel je odgovorio kako ministarstvo nikad nije službeno zatražilo moguću lokaciju za gradnju zgrade suda. "O pitanjima prostora sudova u Rijeci razgovarao sam s predsjednicima sudova, ali službenog zahtjeva nije bilo", rekao je, dodajući da je Grad Rijeka za gradnju zgrade suda ili policijske uprave predlagao mjesto bivše vojarne na Kozali.

Hrvoje Burić (Nezavisna lista Bura) upitao je koliko je gradski proračun izgubio nakon što se odustalo od naplate komunalne naknade tvrtki Uljanik strojogradnji. Dodao je da je kao posljedica toga povećana komunalna naknada poduzetnicima u gradu, zbog čega neki od njih imaju problema u poslovanju.

Gradonačelnik je odgovorio da je takva odluka donesena ponajprije radi spašavanja Brodogradilišta "3. maj". "Ja to smatram pomoći opstanku hrvatske brodogradnje, a vi to smatrate gubitkom. U tome se razlikujemo", istaknuo je Obersnel.

Odgovarajući na pitanja SDP-ovih vijećnika, gradonačelnik je podsjetio da je Grad Rijeka sa svojim ustanovama i trgovačkim društvima tijekom proteklog mandata ugovorio više od 550 milijuna eura vrijedne europske projekte, od čega je više od 300 milijuna nepovratno, te da je iskorišteno svih 50 milijuna eura namijenjenih riječkoj aglomeraciji.

Poslušajte reportažu Dražena Zime:

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća vladajući se pohvalili učinjenim, pripremio Dražen Zima

Komentari