"Na raskrižju, kako dalje?" pitali su se danas studenti i ekonomisti

"Na raskrižju, kako dalje?" pitali su se danas studenti i ekonomisti

Foto: Pixsell

Treći dan Dana savjetovanja ekonomista u Opatiji pažnja je usmjerena na studente Ekonomskih fakulteta. Njih 200-tinjak imalo je priliku susresti se s predstavnicima korporativnog sektora na panel raspravi pod nazivom "Na raskrižju, kako dalje?".

Usprkos negativnim ekonomskim trendovima, mladi obrazovani ljudi imaju perspektivu u Hrvatskoj. Rekao nam je to koordinator Dana studentata Mladen Vedriš s Pravnog fakulteta u Zagrebu. 

"Studenti su budućnost i naša je želja da u srazu informacija između korporativnog sektora i studenata od jednih čujemo što očekuju od svijeta rada, a od drugih u kojoj mjeri su zainteresirani i motivirani u njega ući", dodao je Vedriš i naglasio da je više od dvije trećine netom diplomiranih zaposleno.

Važno je da studenti pri kraju visokoškolskog obrazovanja razmišljaju kao poduzetnici, da su motivirani, da žele raditi i da su spremni za timski rad. Takvim kadrovima su vrata vodećih hrvatskih tvrtki otvorena, istaknula je predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja.

"Odavno smo uvidjeli da studenti nemaju dovoljno prakse prije ulaska na tržište rada. Zajedno sa sveučilištima pokrenuli smo inicijativu da studenti mogu u našim firmama članicama tijekom studija uz mentorstvo obavljati praksu", rekla je Deranja. Poslušajte izjave:

Mladen Vedriš, pripremila Iva Pavletić Crnić

Gordana Deranja, pripremila Iva Pavletić Crnić

Komentari