Na Svjetski dan učitelja nagrađeni najuspješniji učitelji i škole u PGŽ

Na Svjetski dan učitelja nagrađeni najuspješniji učitelji i škole u PGŽ Na Svjetski dan učitelja nagrađeni najuspješniji učitelji i škole u PGŽ
Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka
Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog Primorja uručene su nagrade najuspješnijim učiteljima i ustanovama. Nagrađeni su Srednja škola Kralj Zvonimir iz Krka i Osnovna škola Eugena Kumičića iz Rijeke te profesori Nevia Grbac, Petar Jelača, Gracijela Orobabić i Zorica Janković.

"Nagrade su priznanje i motivacija za daljnji rad, jer biti učitelj nije posao nego poziv u koji ulažemo mnogo rada, truda i ljubavi", poručili su nagrađeni učitelji. U ime Primorsko-goranske županije učiteljima su na radu s mladima zahvalile zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica za školstvo u PGŽ Edita Stilin.

Ovogodišnji dobitnici županijskih nagrada su Nevia Grbac, profesorica matematike i informatike u Osnovnoj školi Kostrena, Gracijela Orobabić, profesorica engleskog jezika u Osnovnoj školi Gornja Vežica, Petar Jelača, profesor fizike u Gimnaziji Andrije Mohorovičića u Rijeci te Zorica Janković, progesor rehabilitator i psihoterapeut u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića u Rijeci. Najuspješnije škole su Osnovna škola Eugen KUmičić iz Rijeke te Srednja Škola Hrvatski kralj Zvonimir iz Krka, prepoznate po inkluzivnim i humanitarnim programima te međunarodnim projektima.

Za županijsku nagradu je između 24 prijave jednoglasno odabrano šest najboljih, dvije ustanove i četiri profesora, a iznos ovogodišnje nagrade je pet tisuća kuna za svakog nastavnika.

Poslušajte izjave pročelnice Edite Stilin, profesorice engleskog Gracijele Orobabić, rehabilitatorice Zorice Janković te ravnateljice srednje škole u Krku Đurđice Cvitkušić:

Nagrađeni učitelji, pripremila Neva Funčić

Komentari