Blitz single 19. 1. 2021. Edi East Trance Blues, Čujen črčke

Blitz single 19. 1. 2021. Edi East Trance Blues, Čujen črčke

Foto: Ang Maružin / uredio: Branimir Herceg

Ovaj utorak u emisiji Blitz single predstavljamo pjesmu “Čujen črčke” Edi East Trance Blues benda s njihovog drugog studijskog albuma 35'61'' iz 2020. Caminada koji je možda i bolji od debitantskog albuma Sumpor iz 2018. godine.

Singl “Čujen črčke” tekstualno i glazbeno je djelo frontmena Edija Maružina, pravi Covid blues koja govori o unutrašnjem previranju uslijed paranoidno šizofrenih ispada koji se nekim ljudima događaju u ovo stresno doba, kad smo izloženi svim vrstama agitacije sa svih strana, pa često i nemamo ili ne znamo kome vjerovati.

No, kao i u svim Edijevim pjesmama, nije to beznadna, ni beizlazna situacija, uvijek riješenje možemo pronaći u sebi samima (...čujen ono ča ću, sve je manje važno ča je vani, u meni črčki črče!) i veseliti se svemu. Nije to ni tužnjikavi blues, već čvrsti, ali rasplesani North Mississippi Hill Country Blues, koji bi se mogao dopasti i široj masi. Pisan je na karakterističnoj Edijevoj čakavštini, pravi “istrijanski bili bluz”. U snimanju spota su sudjelovali, uz Edija, članovi benda Čedo MošnjaDanijel PaulovićPredrag Ljuna Ang Maružin.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega slušajte utorkom u 11:45!

Komentari