Kastavski AITAC u konkurenciji za najbolju europsku tvrtku

Kastavski AITAC u konkurenciji za najbolju europsku tvrtku Kastavski AITAC u konkurenciji za najbolju europsku tvrtku
Direktor AITAC-a Marijan Lorencin (Foto: Branka Malnar / Radio Rijeka) Direktor AITAC-a Marijan Lorencin (Foto: Branka Malnar / Radio Rijeka)
Foto: Branka Malnar / Radio Rijeka Foto: Branka Malnar / Radio Rijeka

AITAC se natječe u konkurenciji europskih izvoznika (Foto: Branka Malnar / Radio Rijeka)

Lani devet, a ove godine dvanaest hrvatskih tvrtki ušlo je u konkurenciju za prestižnu Europsku poslovnu nagradu. Među njima je i tvrtka iz našega kraja, AITAC d.o.o. iz Kastva.

Još od 2007. godine Europske poslovne nagrade - European Business Awards - dodjeljuju se najinovativnijim tvrtkama na kontinentu za promicanje uspjeha, inovativnosti i etike u europskoj poslovnoj zajednici. Glavni sponzor Europske poslovne nagrade je međunarodna mreža revizorskih tvrtki RSM, a podrška u Hrvatskoj im je RSM Croatia.

Uz AITAC, nacionalni pobjednici u Hrvatskoj koji se dalje bore za titulu europskog pobjednika su DIV d.o.o., Drezga d.o.o., Ericsson Nikola Tesla d.d., Inchoo d.o.o., MarinaLab Opus d.o.o., PIK Vrbovec – Mesna industrija d.d., Rimac Automobili d.o.o., ROTO Kruna d.o.o., Saponia d.d., SPAN d.o.o. i STORM Computers d.o.o.

Za ovogodišnju nagradu apliciralo je 32 tisuće tvrtki iz 33 europske zemlje. Dalje ide samo njih 678. Nagrade se dodjeljuju u deset kategorija, a AITAC konkurira među izvoznicima.

Ulazak među dvanaest najboljih hrvatskih tvrtki te u konkurenciju za najbolje europske tvrtke ugodno je iznenađenje za direktora AITAC-a Marijana Lorencina, i potvrda dosadašnjeg poslovanja i truda.

Osnovna nam je djelatnost projektiranje plovnih objekata, i to zahtjevnijih, poput jahti i putničkih brodova, uglavnom gdje god je to malo veći izazov. kaže Lorencin. 

Lani je projekt njihove jahte ušao među osam najboljih u svijetu u konkurenciju jahti do 45 metara dužine. Poslušajte prilog:

Komentari