Pusić: Hrvatska se mora ujediniti u borbi protiv zla terorizma

Pusić: Hrvatska se mora ujediniti u borbi protiv zla terorizma Pusić: Hrvatska se mora ujediniti u borbi protiv zla terorizma
Foto: Goran Banić / Radio Rijeka Foto: Goran Banić / Radio Rijeka
Foto: Goran Banić / Radio Rijeka Foto: Goran Banić / Radio Rijeka

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Na izvanrednoj konferencije za novinare u Rijeci ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić potvrdila je da i dalje ne postoji konačna potvrda da je Tomislav Salopek ubijen.

Ministrica Vesna Pusić je najizravnije sudjelovala u spašavanju života Tomislava Salopeka zajedno s njegovom suprugom i sestrom, uz pomoć egipatskih i vlasti drugih zemlja svijeta. 

Tomislava Salopeka otela je 20. srpnja jedna teroristička skupina koja je tražila novac za njegovo oslobađanje, a potom je završio u rukama druge, Islamske države, rekla je Pusić, podsjećajući na kronologiju događanja. Što se tiče intenziteta aktivnosti i naših i egipatskih službi te svih ostalih partnera koji pomažu u ovoj situaciji u potrazi za otetim Salopekom, taj intentzitet ne popušta ni malo, rekla je Pusić te dodala da se od potrage za otetim Salopekom neće odustati. "Fotografija nije jedina informacija koju imamo, tražit ćemo i dalje. No nije sigurno da ćemo ikad moći u potpunosti potvrditi identitet", rekla je ministrica Pusić.

S današnje konferencije za novinare, na kojoj je upozorila da terorizam nema vjeru ni naciju nego je opća opasnost od koje se ni u našoj zemlji ne bismo trebali osjećati zaštićeno, Pusić je pozvala na ujedinjenje Hrvatske protiv zla i opasnosti terorizma. Poslušajte:

Komentari