Nadbiskupijsko hodošašće u Jordan i Izrael

Nadbiskupijsko hodošašće u Jordan i Izrael

Najveća arhitektonska zanimljivost bit će građevine u Petri (Foto: Riječka nadbiskupija)

U crkvi Gospe Lurdske na Žabici u utorak 11. ožujka u 15:30 bit će služeno misno slavlje za hodočasnike koji će u 16:30 krenuti na 10. hodočašće Riječke nadbiskupije u Svetu Zemlju, Izrael i susjedni Jordan. Hodočasnici, njih 150, od 11. do 18. ožujka će posjetiti najznačajnija mjesta i zanimljivosti, uz duhovno vodstvo svećenika i stručno vodstvo turističkih vodiča.

Sveta Zemlja je pojam koji označava državu Izrael, no povijesno se prostire i na područje današnje Palestine te na područje Kraljevine Jordan. Tim putem su prolazili patrijarsi na putu u Obećanu zemlju. Izraelska plemena tim su se putem vraćala iz egipatskog ropstva i boravila su na obje strane Jordana. Ivan Krstitelj i prorok Ilija djelovali su na istočnoj i zapadnoj strani rijeke Jordana.

Hodočasnici će obići biblijska i kulturno-povijesno važna mjesta: ‘Ammān, Jerash, Brdo Nebo, Madaba, Petra, Wadi Rum, Kumran, Mrtvo more, mjesta u Galileji, Galilejsko more, Nazaret, Betlehem, Jeruzalem i Tel Aviv. Riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodit će svete mise na svetim mjestima.

Komentari