Nagli rast broja radnih mjesta u PGŽ - 41 posto u godinu dana

Nagli rast broja radnih mjesta u PGŽ - 41 posto u godinu dana

Foto: Damir Pijaca / Radio Rijeka

Gotovo svi pokazatelji u vezi sa zapošljavanjem u Primorsko-goranskoj županiji imaju pozitivan predznak, rekla je Jadranka Tomašić, predstojnica riječkog Regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na 9. Sajmu poslova u Rijeci.

Jadranka Tomašić rekla je da je u PGŽ, u odnosu na godinu prije, nezaposlenih 16 posto manje, novoprijavljenih nezaposlenih 3 posto manje, a novoprijavljenih radnih mjesta 41 posto više.

Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Rijeka u Kampusu na Trsatu organizirao je deveti Sajam poslova. Budućim zaposlenicima predstavljaju se 73 izlagača s područja Primorsko-goranske županije iz područja trgovine, turizma, ugostiteljstva, zdravstva, brodogradnje, računarstva, osiguranja, bankarstva, transporta i telekomunikacija.

Predsjednik Županijske komore Rijeka Vidoje Vujić naglasio je da u županiji nedostaje radnika u graditeljstvu, drvnoj i prerađivačkoj industriji, njih ukupno oko 3000. Svakodnevni su zahtjevi za uvoz radne snage, nastavio je Vujić kazavši da Hrvatska gospodarska komora stoga pokreće inicijativu za drugačije oblikovanje upisne politike, kao i da se stipendiraju obrazovni programi  nakon kojih će polaznici lakše naći posao. Poslušajte:

Komentari