Nagrade za 250 najboljih učenika u PGŽ i njihove mentore

Nagrade za 250 najboljih učenika u PGŽ i njihove mentore Nagrade za 250 najboljih učenika u PGŽ i njihove mentore
Foto: PGŽ Foto: PGŽ
Foto: PGŽ Foto: PGŽ
Foto: PGŽ Foto: PGŽ
Foto: PGŽ Foto: PGŽ
Foto: PGŽ Foto: PGŽ
Foto: PGŽ Foto: PGŽ
Foto: PGŽ Foto: PGŽ
Foto: PGŽ Foto: PGŽ
Foto: PGŽ Foto: PGŽ
Foto: PGŽ Foto: PGŽ
Uspješan u plivanju - Stefano Veverinec (Foto: Iva Črnjar / Radio Rijeka) Uspješan u plivanju - Stefano Veverinec (Foto: Iva Črnjar / Radio Rijeka)
Prvakinja u suvremenom plesu Dinora Stipaničić i njezina mentorica Martina Rukavina (Foto: Iva Črnjar / Radio Rijeka) Prvakinja u suvremenom plesu Dinora Stipaničić i njezina mentorica Martina Rukavina (Foto: Iva Črnjar / Radio Rijeka)

Foto: PGŽ

Više od 250 učenika i 40 mentora iz Primorsko-goranske županije ove je školske godine osvojilo prvo mjesto na državnom natjecanju. Za njihove uspjehe dobili su prigodna priznanja i poklone.

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja održano je svečano primanje za učenike i mentore osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova koji su u školskoj godini 2014/2015. na natjecanjima i smotrama u znanju, vještinama i sposobnostima osvojili prvo mjesto na državnoj i međunarodnoj razini.

"Naša županija ima čak četiri državna prvaka iz znanja. Tri iz jezika, i to francuskog, talijanskog i njemačkog te geografije", istaknula je pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin. Učenici su bili uspješni i u sportu, umjetnosti, učeničkim smotrama zadruga, na Lidranu, projektima građanskog odgoja, ekološkim projektima i natjecanjima Crvenog križa.

Jedna od najmlađih nagrađenih učenica je Dinora Stipaničić koja je osvojila prvo mjesto na državnom i međunarodnom natjecanju iz suvremenog plesa, a tek joj je 11 godina. S njom i njezinom mentoricom Martinom Rukavinom te državnim prvakom u plivanju Stefanom Veverincem razgovarala je Iva Črnjar:

Komentari