Nagradni natječaj: znanje za bolje poslovanje!

Nagradni natječaj: znanje za bolje poslovanje!

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka, arhiv

Sveučilišta su puna znanja, svježih, novih ideja, inovativnih rješenja, ali od toga slaba korist ako nije primijenjeno u stvarnom životu, za potrebe ove priče, u gospodarstvu. Još do 27. rujna otvoren je prvi natječaj u Hrvatskoj koji će nagraditi konkretan, uspješan transfer znanja u realni sektor.

Na riječkom sveučilištu događa se puno suradnji znanosti i privrede u raznim oblicima. Jedan od ciljeva nagrađivanja onih koji su najbolji u tome je zabilježiti sve što postoji jer će tako biti lakše otkriti nove mogućnosti. Osim toga, cilj je potaknuti sastavnice sveučilišta da osiguraju dobar institucionalni okvir pružanja intelektualnih usluga.

Rado bi na sveučilištu surađivali s gospodarstvom i više, a ovakvim akcijama je možda najlakše znanje učiniti vidljivim. Gospodarstvo treba potaknuti da rješenja za probleme i odgovore na pitanja potraže na sveučilištu. U krajnjoj liniji, transfer znanja je dvosmjeran proces. 

Pristiglo je već nekoliko prijava na natječaj, a to organizatore iz Zaklade Sveučilišta u Rijeci raduje jer znači da su na dobrom putu. Prijava je kažu jednostavna, a uvjeti su dostupni na internetskoj stranici Zaklade riječkog sveučilišta.

Prvi natječaj koji će nagraditi uspješan transfer znanja u realni sektor otvoren je do 27. rujna. Prijaviti se mogu timovi, najmanje dvočlani, koji su u protekle tri godine ostvarili uspješnu poslovnu suradnju ili inovacijski projekt ili razvili tehnološka rješenja, a nagrada što je planiraju dodijeliti do kraja godine je konkretnih 10 tisuća kuna bruto.

Poslušajte prilog u kojem o ciljevima i namjerama govori ravnateljica Zaklade Iva Rinčić:

Nagradimo transfer znanja!, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari