Najavljen Devetnaesti Liburnia Jazz Festival u Opatiji

Najavljen Devetnaesti Liburnia Jazz Festival u Opatiji

S jednog od ranijih festivala (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Devetnaesti Liburnia Jazz Festival održat će se u Opatiji od 5. do 7. srpnja, a počet će nastupom pijanista Matije Dedića i Vasila Hadžimanova na Ljetnoj pozornici. Sjećamo se, prvi zajednički koncert održali su u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, baš na Liburnia Jazz-u.

Kako ističu organizatori iz udruge Liburnia Jazz, unatoč tome što su obiteljski i umjetnički vrlo bliski, Matija Dedić i Vasil Hadžimanov nikad nisu nastupili zajedno, sve dok ih umjetnički direktor Liburnia Jazza Elvis Stanić, 2016. nije povezao u projektu Jazz Ex Tempore. 

Drugog dana festivala, u subotu 6. srpnja, Bojan Aleksovski i David Baumgarten će na opatijskoj tržnici predstaviti Sinatra Project, posvećen najvećim uspješnicama Franka Sinatre

Istoga dana uvečer nastupit će portugalska i europska jazz pjevačica koja je već nastupala na Ljetnoj pozornici Maria Joao, uz elektronski trio Ogre. Poznata je po vokalnoj fleksibilnosti i improvizatorskim sposobnostima te neuobičajenim vokalnim rješenjima. Njezina glazba je mješavina folklornih skladbi, modernog jazza, avangarde, elektronske glazbe i raznih drugih žanrova.

Festival će u nedjelju 7. srpnja, na terasi hotela Kvarner zaključiti trio PlaYIS, koji je sastavljen od najboljih bugarskih solo glazbenika. Zajednička strast prema jazzu i nostalgija za funkom potaknula ih je da se ujedine i stvore glazbu koju sviraju za svoju dušu i koju je publika prihvatila, naveli su iz udruge Liburnia Jazz.

Liburnia Jazz Festival je osnovan 2001. i postao je najveći jazz festival u Hrvatskoj i regiji. Započeo je u Lovranu, a od 2003. se održava u Opatiji.

Komentari