Najavljen premijerni Jerry Ricks Blues Festival

Najavljen premijerni Jerry Ricks Blues Festival

Foto: TZ Opatija

Jerry Ricks Blues Festival odvijat će se od 25. srpnja do 4. kolovoza duž Opatijske rivijere i u Kastvu, a glazbenici koji dolaze iz SAD-a, Japana, zemalja okruženja, nastupit će na deset različitih lokacija.

Najavljeni su nastupi gotovo 30 izvođača tijekom 11 dana, dolazak dvostrukog dobitnika prestižne BBC-jeve nagrade za blues gitaristu godine i projekcija filma "Črni Kastavac". Svi programi počinjat će u 21 sati, a ulaz će biti slobodan.

S više od 60 sati glazbe, 30 izvođača i 11 pozornica, bit će to najveći blues festival u Hrvatskoj, a i šire, istaknuo je jedan od umjetničkih voditelja Festivala Riccardo Staraj: „ ja bi tu priču još proširio, jer u ovom djelu Europe, u ovom trenutku ovako velikog festivala koji intenzivno traje 11 dana – nema.“

Festival je umrežio pozornice, odvijat će se redom u Klani, Mošćeničkoj Dragi, Brseču, Mošćenicama, Ičićima, Lovranu, Iki, Matuljima, Opatiji i Kastvu.

Program će najaviti Riccardo Staraj & Midnight blues band i Damir Halilić Hal u Klani, 25. srpnja. 26. srpnja Festival počinje u Mošćeničkoj Dragi u američko-hrvatskoj kombinaciji Adrian Byron Burns & Telefon blues band te Supercover band koji će se predstaviti s The Blues Brothers Projectom.

Talijanski Harlem Blues Band i američko-mađarska kombinacija EB Davis & PMD blues band, nastupit će u Brseču 27. Srpnja. Cotton Pickersi iz Srbije i Davide Lipari and the Blue cats s Muddy Waters Project koji dolaze iz Italije svirati će u Mošćenicama 28. srpnja.

Anita Camarella & Davide Facchini Duo iz Italije te band The Highlanders iz Srbije premjerno će nastupiti u Ičićima 29. srpnja. Lovransku publiku će, 30. srpnja, u festivalsku večer uvesti Atsuko Chisaka & Bluesy iz Japana, nakon kojih nastupa Zoran Majstorović organ trio (HR/USA) te Khalif Wailin Walter Blues Band (USA/IT).

Publici u Iki, posljednjega dana u srpnju, svirat će austrijski band Stratitis blues trio te domaći Grapevine Babies. 1. kolovoza blues se svira u Matuljima, a nastupaju The Gamblersi iz Srbije i Edi Morožin Blues Band.

O životu i radu Philadelphia Jerry Ricksa, u čiju čast i festival nosi ime, snimljen je i dokumentarni film "Črni Kastavac" (in memory of Jerry Ricks), autora Igora Modrića, koji će biti prikazan na opatijskoj Ljetnoj pozornici 2. kolovoza kao uvod u koncertnu večer na kojoj će nastupiti Lela & Joe Kaplowitz Blues Band te Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band s Janis Joplin Projectom kojim će Festival obilježiti 50. godina od festivala Woodstock.

Koncertno finale premijernog izdanja Jerry Ricks Blues Festivala, u kojem će sudjelovati Michael Messer u ulozi posebnog gosta, bit će u Kastvu. 3. kolovoza nastupit će Wacky Blues Profesors iz Slovenije, Damir Halilić Hal te glavna ovogodišnja gošća Ana Popović koja sa svojim bandom dolazi iz SAD-a. 4. Kolovoza će Aretha Franklin tribute band iz Italije odati počast kraljici soula, dok će gosti iz Velike Britanije Patsy Gamble i Keith Thomson Band spustiti zastor na premijerno izdanje Festivala. 

Komentari