Najbolja predstava 23. Revije lutkarskih kazališta u Rijeci: "Kar"

Najbolja predstava 23. Revije lutkarskih kazališta u Rijeci: "Kar" Najbolja predstava 23. Revije lutkarskih kazališta u Rijeci: "Kar"
... i odmah nastavili koncert u najboljem mogućem raspoloženju (Foto: Petar Fabijan / GKL Rijeka) ... i odmah nastavili koncert u najboljem mogućem raspoloženju (Foto: Petar Fabijan / GKL Rijeka)

Glumci su preuzeli nagradu... (Foto: Petar Fabijan / GKL Rijeka)

Najbolja predstava, po ocjeni publike 23. Revije lutkarskih kazališta u Rijeci, bila je i posljednja u nizu od 41 programa - glazbeni teatar predmeta ansambla Fekete Seretlek naslova "Kar", pripremljen prema motivima Tolstojeva romana "Ana Karenjina", uz koji se publika sjajno zabavljala.

Dobio je vrlo visoku prosječnu ocjenu 4,9, pa su onda u još boljoj atmosferi nastavili program koncertom u Pogonu kulture.

Na reviji je ove godine nastupilo 18 kazališta iz šest zemalja. Publika je, na ulaznicama u slobodnoj prodaji, ocijenila programe visokom prosječnom ocjenom 4,6. Na kraju su ipak češki izvođači osvojili nagradu Domino, skulpturu koju je ove godine dizajnirao Vanja Cuculić, a izradili majstori u radionici Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Na popisu najboljih, ispod produkcije studija Damuza, tek za koju tisućinku slabije su prošle predstava za najmlađe, pelenaše, "Blisko" Dječjeg umjetničkog centra Poznan iz Poljske te ansambl Kazališta lutaka Zadar s predstavom autorice i redateljice Ane Prolić "Nikomu pravo".

Komentari