Najbolji riječki osnovnoškolci: 24 glave na okupu

Najbolji riječki osnovnoškolci: 24 glave na okupu

Foto: Grad Rijeka

Prostor pred salonom Grada Rijeke danas su ispunili oni koji su jučer posljednji put čuli zvuk školskoga zvona (barem će tako biti do jeseni) učenici osmih razreda i to oni najbolji - učenici generacije, njih 24 iz isto toliko riječkih osnovnih škola.

Samo jedna škola, "Fran Franković", nije odabrala najboljega u generaciji. Svi ostali bili su na prijemu kod gradonačelnika Vojka Obersnela. On lijepo reče da znanje valja cijeniti i da je to vrijednost koja pokreće život, mijenja svijet, jer, na kraju krajeva, uči se za život, ne za školu. A znanje je poput padobrana, najbolje funkcionira kad je otvoren.

Uz to što su odlični učenici, najbolji u generaciji su angažirani i u mnogim vannastavnim aktivnostima, pa su upravo takvi ponos svojih škola, učitelja i roditelja.

Na rastanku svima po knjiga Kako čitati grad Radmile Matejčić te majica koja najavljuje kandidaturu Rijeke za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Učenici zadovoljni i zahvalni, na mikrofone malo nenavikli, predstavljamo dvoje od 24 veličanstvenih, a svima čestitke na uspjehu, poslušajte:

Komentari