Nakon Artukovića, u Galeriji Kortil izložba "Noćna smjena" Emanuele Lekić

Nakon Artukovića, u Galeriji Kortil izložba "Noćna smjena" Emanuele Lekić

Emanuela Lekić (Foto: Juraj Vuglač / Galerija Kortil)

Još samo danas od 17 do 20 sati u Galeriji Kortil u Rijeci možete pogledati izložbu "Usporavanje" Lovre Artukovića, omiljenog slikara i kritike i kolekcionara. Već od četvrtka 14. svibnja u Kortilu će biti postavljena izložba mlade autorice Emanuele Lekić, koja će se moći posjetiti do 29. svibnja.

Izložba "Noćna smjena" za motive uzima prepoznatljive gradske lokalitete koje pamtimo kao mjesta okupljanja i druženja. Sada ispražnjena i u kasnim noćnim satima, ona evociraju svojevrsnu mističnost i sjetu, a njihova je atmosfera dodatno dojmljiva u trenucima kada su izolacija i otuđenost postali naša svakodnevnica, navodi se u najavi izložbe.

Ulaz na izložbu je slobodan, a radno vrijeme Galerija Kortil je radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati. Izložbu je podržao Odjel za kulturu Grada Rijeke i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Izložba predstavlja seriju novih slika riječke autorice nastalih nakon završetka studija slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i autoričin je prvi pokušaj stvaranja samostalnog dijaloga s publikom u rodnome gradu.

"Noćna smjena nam ukazuje na posljedice izoliranosti pojedinca od svojega kolektiva, a koje odlikuju tjeskobnost, anksioznost i strah. Premda realistični, ovi motivi bivaju obojeni začudnošću koja dodatno šokira i intrigira gledatelja", stoji u najavi. 

Emanuela Lekić izlagala na značajnim izložbama poput 5. Bienalla slikarstva, "Bridges – Nova slika" u  zagrebačkoj Laubi te na izložbi 14. Erste Fragmenti na kojoj je nagrađena Nagradom publike.

Komentari