Nakon četvrt stoljeća nova ACI marina

Nakon četvrt stoljeća nova ACI marina

Uvala Slano čeka novu marinu (Foto: www.dubrovackoprimorje.hr)

ACI Opatija uskoro će biti bogatija za još jednu marinu i to u Uvali Slano na dubrovačko-neretvanskom primorju. Prvi je to kapitalni projekt tvrtke ACI d.d. Opatija nakon 24 godine kada je izgrađena zadnja ACI marina, a ukupna je vrijednost investicije 60 milijuna kuna.

ACI za sada raspolaže s 21 marinom od Umaga do Dubrovnika, a danas je potpisan ugovor sa izvođačima kopnenog dijela nove marine u Slanom - tvrtkama Pomgrad inžinjering i Lavčević.

Ugovorom o izgradnji obuhvaćeni su radovi na kopnenom dijelu ACI marine Slano i trafostanici. Planira se gradnja recepcije marine, zgrade za ugostiteljske sadržaje sa zatvorenim, natkrivenim i otvorenim površinama, prodavaonice, radionice, vanjskog bazena, sanitarija i parkiralište za 100 vozila. Predviđeno je i krajobrazno uređenje površina marine i uređenje postojećeg vodotoka te izgradnja obalnog puta sa proširenjima i šetnicom. 

Radovi bi trebali početi potkraj listopada, a nakon završetka radova na kopnenom dijelu marine počet će i gradnja morskog dijela marine, koji obuhvaća postavljanje valobrana, pontona i sidrenog sustava. Otvaranje nove marine s priveznim mjestima za 200 plovila očekuje se početkom slijedeće sezone.

Komentari