Narod odlučuje: Potpise za referendum broje oni koji su protiv njega!

Narod odlučuje: Potpise za referendum broje oni koji su protiv njega!

Hrvoje Pende i Blaženka Kulić pred novinarima (Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka)

Iako je za izmjenu izbornog zakona prikupljeno, kako kažu u inicijativi Narod odlučuje, više od 405 tisuća potpisa, strahuju da bi povjerenstvo moglo proglasiti 30 tisuća potpisa nevažećim samo zato da referendum ne uspije.

Povjerenstvo za provjeru potpisa čine ljudi iz ministarstava uprave ili unutarnjih poslova te član Agencije za zaštitu podataka, znači svi oni koji su se jasno odredili da su protiv referenduma za izmjenu izbornog zakona, rekli su danas u Rijeci predstavnici inicijative Narod odlučuje Blaženka Kulić i Hrvoje Pende.

"Nikakvih uvjeta za nepristrano postupanje u ovom postupku nema, ali zato postoje uvjeti za iznimno visok stupanj pristranosti", rekao je Pende i objasnio: "To vam je kao da su posao dodijelili ogranku HDZ-a ili SDP-a ili njima vječnom partneru u vlasti, SDSS-u. Strukture koje su se jasno izjašnjavale protiv referenduma imaju jedino, isključivo, ekskluzivno pravo da mimo i bez promatrača broje potpise", upozorio je, a Kulić je objasnila da pozivaju saborske zastupnike i predsjednicu da se zauzmu za transparentnost postupka. Poslušajte izjave:

Narod odlučuje: Borimo se za transparentnost, pripremila Blanka Uzelac

Komentari