Neva Rošić: poslije trideset godina ništa više nije isto

Neva Rošić: poslije trideset godina ništa više nije isto

Foto: Gianfranco Miksa / HRT - Radio Rijeka

Riječka publika s nestrpljenjem očekuje premijeru predstave "Vježbanje života - drugi put". Neva Rošić glumila je Mafaldu u Vježbanju života prije trideset godina, a igra je i sada. Raspitivali smo se o sličnostima i razlikama dvaju predstava i dvaju uloga.

Premijera "Vježbanje života - drugi put" najavljena je za 17. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana plemenitog Zajca. Za premijerni blok predstave koju režira Marin Blažević traži se gotovo nepostojeća ulaznica više.

To ne čudi svih koji se sjećaju jedinstvene atmosfere koja se u Rijeci stvorila prije trideset godina oko premijere "Vježbanje života". Po romanu Nedjeljka Fabria dramatizaciju je potpisao Darko Gašparović, a režiju Georgij Paro. Predstava je 86 puta punila gledalište!

Pripreme za novu premijeru su u punom jeku. I opet je riječ o velikoj predstavi u kojoj sudjeluju svi ansambli riječkog HNK, ali su dramaturški naglasci sada nešto drugačiji.

Mafalda tada i Mafalda trideset godina poslije, doajenka hrvatskog glumišta, žena koja je iz Rijeke krenula na svoj glumački put, tu proslavila 50 godina umjetničkog rada premijerom Čehovljeva "Galeba" 2005. i sada se vratila u rodni grad i na pozornicu, Neva Rošić uoči premijere govori ovako: 

Što publika ne treba očekivati?, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari