Nicoletta Olivieri: "Imala sam sreću raditi s vrhunskim opernim pjevačima!"

Nicoletta Olivieri: "Imala sam sreću raditi s vrhunskim opernim pjevačima!"

Nicoletta Olivieri u našem studiju (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka)

Još u nama odjekuje sjajna izvedba Verdijeve opere "Otello" u riječkome HNK Ivana pl. Zajca. Uz izvrstan i nadahnut orkestar, na visokoj kvalitetnoj razini predstavili su se i članovi opernoga Zbora, pojačani djevojačkim Zborom mladih "Josip Kaplan" i Dječjim zborom "Toretta".

Zasluge za izvrsnu dikciju i senzibilno razrađenu dinamiku izvedbe opernoga Zbora pripisujemo radu njihove nove zborovoditeljice, pijanistice i vokalnoga trenera, gošće iz Italije Nicolette Olivieri, koja je s riječkim Kazalištem potpisala Ugovor o radu na dvije godine.

Kao zborovođa predstavila se riječkoj publici na Božićnome koncertu Zbora Opere, koji je bio posvećen gospelu, a u povodu Uskrsa dirigirat će koncertom Gloria i Magnificat Antonija Vivaldija. Sudjelovala je i u pripremama opera "Werther", "Otello" i "Faust". Olivieri će također raditi kao zborovođa zborova KUD-a Fratellanza koji djeluje pri Zajednici Talijana Rijeka.

Nicoletta Olivieri je s pet godina počela svirati klavir. "Moj je otac bio dirigent i važno glazbeno ime šezdesetih godina u Italiji. Bio je također i dopredsjednik Akademije sv. Cecilije. To je zasigurno utjecalo na moj život i odabir moje profesije", kaže Nicoletta Olivieri.

"Nakon konzervatorija počela sam raditi u La Scali. Sjećam se da je to bilo s maestrom Muttijem u 'Figarovu piru'. Redatelj je bio Giorgio Streeler. Radila sam i s velikim pjevačima - Placidom Domingom, Monserrat Caballé, Carrerasom, a puno sam radila i s Pavarottijem. Moram reći da sam stvarno imala sreću raditi s takvim velikanima", govori Olivieri. O čemu su još razgovarale Nicoletta Olivieri i Gloria Fabijanić Jelović, poslušajte u audiozapisu:

Nicoletta Olivieri, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari