Nika Lilek nova je solistica riječkog Baleta HNK Ivana pl. Zajca

Nika Lilek nova je solistica riječkog Baleta HNK Ivana pl. Zajca Nika Lilek nova je solistica riječkog Baleta HNK Ivana pl. Zajca
Foto: Goran Kovačić / Pixsell Foto: Goran Kovačić / Pixsell
Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Nova članica riječkog Baleta HNK Ivana pl. Zajca je Nika Lilek koja se na početku svog riječkog angažmana publici predstavila ulogama bijelog i crnog labuda u nedavnoj premijernoj predstavi "Labuđeg jezera", iščitanog u koreografiji i režiji Staše Zurovca.

Nika Lilek, rođena je 1990. godine, a došla je iz Zagreba gdje je bila članica Zagrebačkog plesnog ansambla pod vodstvom Snježane Abramović i istovremeno je radila, plesala i koreografirala u zagrebačkom Plesnom klubu Modus.

Svoju plesačku naobrazbu započela je u klasičnoj baletnoj školi u Zagrebu i paralelno je plesala u Plesnom klubu "Modus" čija je vlasnica i voditeljica njena majka, a koji se bavio natjecateljskim plesom, show danceom, što je neka vrsta kombinacije modernog plesa i gimnastike u kojoj je jako važna tehnika.

Uz ples je završila i zagrebačku Sportsku gimnaziju, a onda je otišla na plesno usavršavanje u New York gdje je shvatila da je ples njen životni odabir. U Zagrebu je odlazila na satove plesa kod Maše Kolar koja je u njoj prepoznala plesački potencijal i strast i ponudila joj angažman u riječkom Baletu gdje je sada ravnateljica.

"Dolazak u Rijeku je velika promjena u mom životu", kazuje Nika Lilek i nastavlja: "Ja sam stvarno iz Zagreba "pala" ovdje, nisam ni malo bila spremna na to, ali možda je to i bolje. Samo sam došla otvorenog uma, nisam ništa očekivala, došla sam vidjeti što će se dogoditi i moram reći da se još privikavam, još mi je sve to novo, novi ljudi koje tek upoznajem, jer za sve treba vremena."

O čemu su još razgovarale Nika Lilek i Gloria Fabijanić Jelović, poslušajte u audio zapisu:

Box In: Nika Lilek, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari