Nikola Ivaniš najavio kandidaturu za gradonačelnika Rijeke

Nikola Ivaniš najavio kandidaturu za gradonačelnika Rijeke

Nikola Ivaniš (Foto: Pixsell)

Zamjenik riječkoga gradonačelnika i počasni predsjednik Primorsko-goranskog saveza, liječnik Nikola Ivaniš najavio je danas kandidaturu za gradonačelnika Rijeke jer smatra da može ponuditi savez s građanima kako bi se ostvarila vizija modernoga grada 21. stoljeća.

Istaknuo je da se zauzima za grad moderne industrije u kojemu žive tolerantni i sretni ljudi.

Nikola Ivaniš je jedan od osnivača političke stranke RDS-a 1990. godine, koja je prerasla u PGS. Objektivno je to mala stranka, rekao je, ali jedna od najstarijih u Hrvatskoj. "Uz IDS je predvodnica regionalnog pokreta, ali nikad nije dovodila u pitanje nacionalno domoljublje", naglasio je.

Na pitanje da ocijeni gradsku vlast u proteklome mandatu, u kojoj je sudjelovao i PGS, Ivaniš je rekao da je gradončelnik Vojko Obersnel obilježio jedno razdoblje Rijeke.

"Ako je netko biran toliko puta, očito je u tom razdoblju imao ozbiljnu potporu birača", istaknuo je te dodao da je Rijeka rasla "na mnogo sfera, ali ne dovoljno i onoliko koliko je mogla, i to zbog različitih razloga".

PGS, koji je sada koalicijski partner vladajućeg SDP-a i drugih stranaka, na sljedeće će lokalne izbore ići samostalno, najavio je Ivaniš. Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić je dodao kako su ocijenili da samostalni nastup stranci donosi više u Rijeci i omogućuje joj lakše poslijeizborno koaliranje i sastavljanje vlasti.

"U tijeku su pregovori sa SDP-om za suradnju na izborima na županijskoj razini, i velika je vjerojatnost da na izbore izađemo s tom strankom i podržimo Zlatka Komadinu za još jedan mandat kao župana", istaknuo je Vasilić.

Poslušajte izjave Ivaniša i Vasilića:

Ivaniš o viziji grada, pripremio Ivan Ribarić

Vasilić o podršci PGS-a županu Komadini, pripremio Ivan Ribarić

Komentari