Nina Kraljić o pripremama za Eurosong i još ponekom detalju

Nina Kraljić o pripremama za Eurosong i još ponekom detalju Nina Kraljić o pripremama za Eurosong i još ponekom detalju
Nina Kraljić predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu 2016 (Foto: Marko Prpić / Pixsell) Nina Kraljić predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu 2016 (Foto: Marko Prpić / Pixsell)
Nina Kraljić predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu 2016 (Foto: Marko Prpić / Pixsell) Nina Kraljić predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu 2016 (Foto: Marko Prpić / Pixsell)

Nina Kraljić predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu 2016 (Foto: Marko Prpić / Pixsell)

Hrvatska se nakon dvije godine pauze vraća na natjecanje za pjesmu Eurovizije, na kojemu će nas ove godine predstavljati Nina Kraljić. Ova je popularna dvadesetčetverogodišnja Slavonka svoju riječku adresu, zbog poslovnih obaveza, do daljnjega zamijenila zagrebačkom.

Nina Kraljić je poznato ime postala nakon sudjelovanja u prošlogodišnjem natjecanju HRT-a "The Voice - Najljepši glas Hrvatske 2015", na kojemu osvaja prvu nagradu. Nina je izabrana kao predstavnica Hrvatske na Eurosongu, koji se ove godine održava u švedskoj prijestolnici Stockholmu zahvaljujući pobjedi koju je prošle godine odnio njihov predstavnik Mans Zelmerlow s pjesmom "Heroes".

Bez obzira na primjedbe Hrvatskoga društva skladatelja kojemu nije dobro sjela činjenica da su autori pjesme "Lighthouse" iz inozemstva, pjesma vrlo dobro kotira na kladionicama, što bi trebalo biti jamstvo da će Nina uspješno proći prvu polufinalnu večer Eurosonga, na kojoj nastupa 10. svibnja, i to pod rednim brojem četiri, dok je finalna večer na rasporedu 14. svibnja. 

Nini će kao dobar vjetar u leđa zasigurno poslužiti i nedavno dodijeljena diskografska nagrada Porin koju je osvojila za najboljega novog izvođača godine, a bila je nominirana u još dvije kategorije - za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji aranžman za pjesmu "Zaljuljali smo svijet", čije su autorice naše sugrađanke Ines Prajo i Arijana Kunštek

Nina Kraljić je u razgovoru za Radio Rijeku otkrila kako se priprema za nastup na Eurosongu i još neke detalje:

Komentari