Nogometni klub Orijent 1919. slavi 100. rođendan!

Nogometni klub Orijent 1919. slavi 100. rođendan! Nogometni klub Orijent 1919. slavi 100. rođendan!
Na Kaf'eu Koljanin, Funčić i Matijaš (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka) Na Kaf'eu Koljanin, Funčić i Matijaš (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Foto: NK Orijent 1919 / Facebook

Riječki Nogometni klub Orijent 1919. slavi stoti rođendan! Nogometaši Orijenta u na Krimeji poslijepodne dočekuju Solin, a svečana rođendanska akademija počet će u 19 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Drugi u drugoj ligi, na dobroj uzbrdici, s pozitivnom sportskom pričom koja je počela prije točno sto godina kada je pomorac Franjo Matković klubu sa Sušaka dao ime po parobrodu "Orient".

U pretposljednjem kolu jesenskog dijela sezone druge lige Orijent na Krimeji dočekuje Solin. Momčad Fausta Budicina u dvoboj ulazi s drugog mjesta s dva boda ispred pratnje i sa željom da nastavi pozitivan niz rezultata. Dvoboj na Krimeji igra se od 13 sati.

Orijentov dan upotpunit će svečana akademija povodom stote obljetnice postojanja kluba koja se održava od 19 sati u prostorijama Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Monografija Orijenta objavljena je povodom pedesete godišnjice kluba, autori su tada bili Izidor Matovinović i Veljko Poduje, a večeras klub predstavlja novu monografiju NK Orijenta 1919. autora Marinka Lazzaricha.

U prijepodnevnom programu Radio Rijeke stogodišnjaku smo nazdravili uz Kaf'e s predsjednikom kluba Sašom Matijašem i dopredsjednikom Marinkom Koljaninom, poslušajte:

Kaf'e: Saša Matijaš i Marinko Koljanin o budućnosti stogodišnjaka, pripremila Neva Funčić

Komentari