Nova generacija Malika za novu predstavu "Mravac i Cvrčak"

Nova generacija Malika za novu predstavu "Mravac i Cvrčak" Nova generacija Malika za novu predstavu "Mravac i Cvrčak"
Tko je cvrčak, a tko mrav? S jedne od proba predstave (Foto: Kazališna radionica Malik) Tko je cvrčak, a tko mrav? S jedne od proba predstave (Foto: Kazališna radionica Malik)

Detalj plakata za predstavu (Foto: Kazališna radionica Malik)

Kazališna radionica Malik pripremila je novu profesionalno vođenu kazališnu predstavu. Naslov "Mravac i Cvrčak" inspiriran je poznatom basnom Cvrčak i mrav, a tekst su priredile Nina Horvat i Ana Vilenica koja je i režirala predstavu.

Kazališna radionica Malik već je radila "Mravca i Cvrčka" prije deset godina. Tajana Gašparović tada je dramatizirala slikovnicu Brane Crnčevića "Mrav dobra srca".

Prošle su godine, stigli neki novi klinci, a i pogled na mrave i cvrčke malo se promijenio pa su tekst doradile Nina Horvat i Ana Vilenica. Redateljica Vilenica željela je da svi polaznici kazališne radionice, a ima ih 23, u dobi od 6 do 13 godina, steknu podjednako iskustvo scene.

Osim toga, uz poruku o tome da postoji vrijeme za sve - vrijeme za rad jednako kao i vrijeme za zabavu - željela je istaknuti i poruku o toleranciji različitih - kako mravi i cvrčci mogu pomoći jedni drugima za život u prijateljstvu i suradnji.

Iako je riječ o obnovi suradnje Vilenice i Malika oko istog projektnog naslova, zapravo je riječ o sasvim novoj predstavi "Mravac i Cvrčak" što će je premijerno igrati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u subotu, 30. lipnja, u 19:30 sati. I onda ponovno tek na jesen.

Konferencija za novinare bila je novo iskustvo za vesele mravce Davida Vargu, Ninu Jurjević, Laru Grgurić i Martinu Keser, a o projektu su govorile redateljica Vilenica i voditeljica Malika Denis Kirinčić, poslušajte:

Mravac i Cvrčak druže se ponovno u Maliku, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari