Nova regulacija prometa na riječkom parkiralištu u Benčiću

Nova regulacija prometa na riječkom parkiralištu u Benčiću

Zbog radova na objektu, nova regulacija prometa (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Istočni dio parkirališta u nekadašnjem kompleksu Benčića u Rijeci bit će ograđen i zatvoren za parkiranje od subote 9. ožujka, u 18 sati, radi početka radova na rekonstrukciji ciglene zgrade. Od ponedjeljka 11. ožujka vrijedit će nova regulacija na ulazu/izlazu tog parkirališta.

Iz riječkog gradskog prometnog centra mole vozače koji koriste parkiralište Rikard Benčić da ne parkiraju na istočnom dijelu parkirališta.

Za potrebe gradilišta na parkiralište će ulaziti i s njega izlaziti teška vozila pa će preregulacijom prometa na ulazu/izlazu prilaz vozila gradilištu biti iz smjera zapada, odnosno iz Vukovarske ulice te duž Ulice Viktora Cara Emina do lokacije ulaza/izlaza parkirališta Benčić.

Velika građevinska vozila neće moći ulaziti kroz postojeći ulaz, pa je organizirano privremeno prometovanje vozila gradilišta izlaznim prometnim trakom s parkirališta, u suprotnom smjeru. Korisnici parkirališta svojim će osobnim vozilima i dalje ulaziti na postojeći ulaz.

Zabranjen će biti prolaz pješaka duž južnog nogostupa Ulice Viktora Cara Emina u široj zoni ulaza/izlaza vozila s parkirališta Benčić.

Privremenom prometnom signalizacijom bit će naznačeno upozorenje na vozila gradilišta, provodit će se ručna regulacija prometa u vrijeme prolaska vozila na gradilište te naznačiti da je privremenim prilaznim putem dozvoljeno prometovanje isključivo vozila za gradilište.

Unutar prostora parkirališta postavit će privremenu prometnu signalizaciju slijepe ceste, za dijelove parkirališta kroz koja više neće biti moguć prolaz, zabrane parkiranja u zoni izvođenja radova iz sigurnosnih razloga te naznake lokacije radova i ručne regulacije prometa. 

Planirani rok završetka radova na ciglenoj kući je u prosincu.

Komentari