Nova vremena - nove sezone najavili su u HNK Zajcu

Nova vremena - nove sezone najavili su u HNK Zajcu Nova vremena - nove sezone najavili su u HNK Zajcu
Foto: Vedrana Lisica Pavlović / HRT - Radio Rijeka Foto: Vedrana Lisica Pavlović / HRT - Radio Rijeka
Rezime protekle četiri godine u brojevima (Foto: Vedrana Lisica Pavlović / HRT - Radio Rijeka) Rezime protekle četiri godine u brojevima (Foto: Vedrana Lisica Pavlović / HRT - Radio Rijeka)
Najavljeni operni naslovi (Foto: Vedrana Lisica Pavlović / HRT - Radio Rijeka) Najavljeni operni naslovi (Foto: Vedrana Lisica Pavlović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: Vedrana Lisica Pavlović / HRT - Radio Rijeka

Pod nazivom "Nova vremena - nove sezone" na nesvakidašnji način, izvedbom isječaka budućih predstava, u petak je u Rijeci predstavljen repertoar Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca za naredne četiri godine.

U protekle četiri godine izvedeno je u Zajcu 1392 programa za više od 315 tisuća gledatelja. U pandemičnim vremenima ponudili su više od 130 online programa koje je pregledalo više od 200 tisuća gledatelja. Više od šest milijuna kuna investirano je u kazalište, a plan je da se obnova kazališta nastavi i u naredne četiri godine.

Nesvakidašnje predstavljanje repretoara HNK Zajca proteklo je u formi press predstave, što znači da su predstavljanje izveli članovi ansambala riječkog kazališta.

Glumci hrvatske i talijanske drame, plesači, operna pjevačica i dva maestra izveli su dijelove budućih predstava, među kojima se ističu mjuzikl "Prljavi ples", "Komišluk naglavačke" posvećen pokojnom Saši Anočiću, "Rastanci" nekadašnje intendantice Mani Gotovac, ali i "Riječki triptih": "Vježbanje života", "Leica format" i "Nigdje, niotkuda".

Prvi put na pozornici riječkog Zajca, nakon baletnih i opernih inačica, dogodit će se i dramska predstava "Mackbeth" s Aleksandrom Cvjetkovićem u glavnoj ulozi.

Talijanska drama najavila je mjuzikl "Baciami Caterina", ali i predatave "Glorija", "Fiorello!" te famoznu "Commedia dell' Arte".

Baletni ansambl također će ponuditi zanimljiv program, a među naslovima se u prvoj sezoni ističe "Mediteranska trilogija": "Pulcinella", "Poslijepodne jednog fauna" i "Španjolska rapsodija". Poslušajte više:

Nova vremena - nove sezone, pripremila Vedrana Lisica Pavlović

Komentari