Novi broj magazina za djecu "Brickzine": glavna tema je - kontejner

Novi broj magazina za djecu "Brickzine": glavna tema je - kontejner Novi broj magazina za djecu "Brickzine": glavna tema je - kontejner
Predstavljanje magazina Brickzine (Foto: Rijeka 2020) Predstavljanje magazina Brickzine (Foto: Rijeka 2020)
Jelena Milić i Kristian Benić (Foto: Rijeka 2020) Jelena Milić i Kristian Benić (Foto: Rijeka 2020)

Predstavljanje magazina Brickzine (Foto: Rijeka 2020)

Izašlo je četvrto tiskano izdanje časopisa za djecu "Brickzine". Posvećen je kulturno-umjetničkom programu Europske prijestolnice kulture, a glavna tema novog izdanja je kontejner - kao osnova lučkog identiteta i ekonomije Rijeke te kao predmet kreativnosti i arhitekture.

"Kontejner je prijevozna jedinica, osnova današnjega globalnog prometa i razmjene dobara, način kako do nas u domove dođu Play Station, iPhone... Cijeli vizual je također obilježen tim kontejnerskim imidžom", kaže glavni urednik magazina Kristian Benić.

"Brickzine" je pokrenut prije dvije godine, kako bi se djeci na njima razumljiv način predstavio sadržaj iz područja umjetnosti i kulture.

"Jedinstven je u Hrvatskoj jer predstavlja kvalitetan kulturni sadržaj za djecu. Djeca mogu pronaći sve ono s područja kulture i umjetnosti što im može biti interesantno i što bi ih potaklo da se kasnije u odrasloj dobi zainteresiraju za te teme", tumači Jelena Milić, voditeljica programa "Dječja kuća" Rijeke 2020.

Dodatak ovom broju magazina je i "Vodič Dječje kuće kroz Rijeku". Riječ je o turističkoj mapi koja donosi više od 80 prijedloga kako provesti zanimljiv i uzbudljiv dan u Rijeci. 

Ovo je izdanje tiskano u do sada najvećoj nakladi od pet tisuća primjeraka, a budući da je"Brickzine" otvoren i za dječju kreativnost, s vremenom bi mogao stvoriti i nove generacije novinara i autora.

Komentari