Novi projekt: Ivanka i Mrle putuju u Englesku kao Mr.Lee & IvaneSky

Novi projekt: Ivanka i Mrle putuju u Englesku kao Mr.Lee & IvaneSky

Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević (Foto: Pixsell)

Riječki glazbenici Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević danas putuju u engleski Hull, britanski grad kulture za 2017. godinu. Tamo će u četvrtak, u sklopu projekta "Live Cinema", izvesti svoj glazbeno-scenski performans koji su premijerno predstavili na ovogodišnjem Motovun Film Festivalu.

Riječ je o interaktivnom projektu tijekom kojeg će, umjesto originalne, gotovo nečujne glazbe iz njemačkog filma "Tuvalu",  Mrle i Ivanka, zajedno s ostalim glazbenicima koji sudjeluju u projektu Mr. Lee & IvaneSky, ali i publikom, na licu mjesta kreirati glazbenu kulisu za to suvremeno crno-bijelo ostvarenje Veita Helmera. U realizaciji projekta sudjeluju i riječki glazbenici Vava Simčić, Matej Zec, Dražen Baljak, Ivan Bojčić i Ivan Valušek

Budući da Mrle voli izmišljati nove instrumente, osmislio je i one na kojima publika svira za vrijeme filma. Riječ je o velikim plastičnim bocama u kojima se nalazi voda, na jednom kraju je cijev kroz koju se puše, a na drugom mikrofon koji snima zvuk što nastaje žuborenjem vode. 

Mrle potom te zvukove provlači kroz računalo te ih reproducira, što djeluje poput neke vrste DJ seta sa živim ljudima. Organizacija "Live Cinema" je za ovu prigodu razvila i mobilnu aplikaciju, uz pomoć koje svi gledatelji koji to žele mogu sudjelovati u kreiranju soundtracka, i to uz pomoć obavijesti koje aplikacija šalje korisnicima s uputama što u određenom trenutku treba činiti.

Nekoliko sati prije leta za Englesku, Ivanka Mazurkijević je svratila u studio Radio Rijeke, a tom je prilikom s njom razgovarao Ivica Vrkić:

Ivanka Mazurkijević uoči puta u Englesku, pripremio Ivica Vrkić

Komentari