Novi uspjeh riječkog vaterpola: Kadeti Primorja prvaci Hrvatske!

Novi uspjeh riječkog vaterpola: Kadeti Primorja prvaci Hrvatske!

Foto: Kadeti Primorja (Foto: VK Primorje)

Vaterpolo klub Primorja nastavlja nizati uspjehe u mlađim dobnim kategorijama. Proteklog vikenda kadeti Primorja na Korčuli su u završnici prvenstva Hrvatske s pet pobjeda postali prvaci države i tako nastavili uspješnu tradiciju riječkog vaterpola.

Primorjaši su u prva dva kola završnica uvjerljivim pobjedama svladali Solaris i Opatiju, te izborili plasman u četvrtfinale. Tamo su sa 17:6 bili bolji od POŠK-a, da bi u polufinalu s 12:8 slavili protiv Mladosti. U velikom finalu čekao ih je ponovno splitski POŠK, no i ovog puta kadeti Primorja bili su bolji i sa 9:4 postali prvaci Hrvatske.

Osim naslova prvaka na Kantridu se vraćaju i dva pojedinačna priznanja. Najboljim igračem turnira proglašen je Viktor Tončinić, dok je za najboljeg vratara izabran Mauro Dipić. Trener momčadi koja je došla do naslova bio je Samir Barać.

Pobjednička ekipa Primorja:

Mauro Dipić, Ivan Šurbek, Duje Tomić, Matija Polonijo, Gabrijel Burburan, Robert Bosner, Luka Franulović, Adriano Jušić, Borna Krota, Bruno Marić, Viktor Tončinić, Marko Doknić, Loris Marčetić, Igor Bulajić, Tino Prodan

Komentari