Novo ruho najizvođenije Massenetove opere: uskoro premijera "Werthera"

Novo ruho najizvođenije Massenetove opere: uskoro premijera "Werthera" Novo ruho najizvođenije Massenetove opere: uskoro premijera "Werthera"
Ivana Srbljan, Alajž Farasin i Gloria Fabijanić Jelović (Foto: Nina Deranja / Radio Rijeka) Ivana Srbljan, Alajž Farasin i Gloria Fabijanić Jelović (Foto: Nina Deranja / Radio Rijeka)
Isječak iz opere (Foto: HNK Ivana pl. Zajca) Isječak iz opere (Foto: HNK Ivana pl. Zajca)
Isječak iz opere (Foto: HNK Ivana pl. Zajca) Isječak iz opere (Foto: HNK Ivana pl. Zajca)

Ivana Srbljan i Alajž Farasin u studiju Radio Rijeke (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka)

U tijeku su završne probe za jednu od najljepših francuskih i uopće najpoznatijih kasno-romantičkih opera - lirsku operu "Werther" Julesa Masseneta, nastalu prema slavnom Goetheovu ljubavnom romanu "Patnje mladog Werthera". Zadnji put ova opera izvedena je u Rijeci 1979. godine.

Izvedbom opere će dirigirati Ville Matvejeff, s kojim će se za dirigentskim pultom u kasnijim izvedbama izmjenjivati mladi Matija Fortuna, a redatelj je Fabrizio Melano, nekima već poznat s prvog, prošlogodišnjeg Međunarodnog natjecanja mladih opernih pjevača "Zinka Milanov", inače dugogodišnji redatelj Metropolitan opere u New Yorku koji je bio i osobni prijatelj sa slavnom Mariom Callas.

U slavnoj newyorškoj opernoj kući Fabrizio Melano postavio je ili obnovio više od dvadeset opera, a riječkom "Wertheru", zajedno s pomno odabranom mladenačkom solističkom podjelom, pristupit će kao majstor klasične operne režije, neopterećene raskošnim dekorom i usmjerene na psihološki složene odnose glavnih likova.

Kakav će život udahnuti "Wertheru" u riječkoj Operi možete vidjeti i čuti već sljedećeg tjedna, u ponedjeljak, 3. listopada u 19.30. U ulozi Werthera izmjenjivat će se Aljaž Farasin i Marko Fortunato, u ulozi Charlotte Ivana Srbljan i Wioletta Hebrowska, u ulozi njene sestre Sophie Anamarija Knego i Vanja Zelčić, a u ulozi Alberta Domen Križaj i Dario Bercich

U studiju Radio Rijeke gostovali su, kao noseći solisti, Ivana Srbljan i Aljaž Farasin, a o čemu su pričali, poslušajte:

Komentari