Obavijest građanima: preustroj policijskih postaja u Rijeci

Obavijest građanima: preustroj policijskih postaja u Rijeci

Foto ilustracija: Pixsell

Riječka policija javlja da su preraspodijelili ustroj policijskih postaja u skladu s izmjenama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova, koje je donijela Vlada RH, a objavljene su u Narodnim novinama broj 24/19. od 11. ožujka 2019. godine.

U Rijeci su tako novoustrojene sljedeće policijske postaje: 

•   I. policijska postaja Rijeka sa sjedištem u Ulici Đure Šporera 4 u Rijeci (dosadašnja I. PP Rijeka). 

Novoustrojena policijska postaja objedinjava dosadašnju I. i II. policijsku postaju Rijeka, a nadležna je za područje dosadašnjih dviju policijskih postaja. Ustrojena je kao postaja I. kategorije, za razliku od dosadašnje I. i II. policijske postaje Rijeka koje su bile ustrojene kao postaje II. kategorije. 

•   II. policijska postaja Rijeka sa sjedištem u Gundulićevoj ulici 7 u Rijeci, koja obuhvaća područje nadležnosti dosadašnje III. policijske postaje Rijeka.

•   Postaja pomorske i aerodromske policije Rijeka sa sjedištem u Rijeci, Riva 16, koja obuhvaća područje nadležnosti dosadašnje Postaje pomorske policije Rijeka i Postaje aerodromske policije Rijeka.

Policijski službenici nastavljaju s redovitim obavljanjem svih svojih zadaća na cijelom području nadležnosti novoustrojenih policijskih postaja te ovim promjenama sigurnost građana i njihove imovine nije ni na koji način ugrožena. Radi dojava o nekom događaju, podnošenja odgovarajućih kaznenih ili prekršajnih prijava, prijava javnih okupljanja i svih drugih poslova iz domene policije, građani se mogu obratiti osobno na adresama sjedišta navedenih policijskih postaja, odnosno telefonom ili elektroničkom poštom, ovisno o konkretnom događaju. Podaci o adresama, telefonskim brojevima i adresama elektroničke pošte građanima su dostupni ovdje.

Također, obavještavamo građane da su inspekcije nadležne za zaštitu od požara i eksploziva i za zaštitarske i detektivske poslove prešle u nadležnost Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Rijeka, Služba inspekcijskih poslova. Svi službenici navedenih inspekcija nastavljaju s radom u dosadašnjem prostoru, u Ulici Fiorella la Guardije 13 u Rijeci, gdje im se građani mogu obratiti radi rješavanja poslova koji su u domeni ovih inspekcija, javljaju iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Komentari