Obersnel: Riječani jutros zatražili više od 600 propusnica

Obersnel: Riječani jutros zatražili više od 600 propusnica

Kako iz Rijeke do okolnih mjesta u riječkom prstenu i obrnuto? Jedino uz propusnicu! (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Nacionalni stožer je od ponoći zabranio je napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravišta u sklopu borbe protiv širenja epidemije koronavirusa. U našem se programu gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel osvrnuo na veliki broj zahtjeva za dozvolama za kretanje izvan mjesta prebivališta.

Policija je izvijestila da će osobama za koje utvrdi da ne posjeduju valjane propusnice i ne ispunjavaju pretpostavke za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka izdati upozorenje i naredbu da postupe po odredbama. Osobama koje se vraćaju u svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka omogućit će se povratak.

Nacionalni stožer ponovio je danas da propusnice za osobe na koje se ne odnosi zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u najvećem broju slučajeva izdaje poslodavac, a iznimno obiteljski liječnici za potrebe hitne medicinske skrbi te Civilna zaštita za putovanja iz obiteljskih razloga.

Iz zabrane su isključeni sudionici u opskrbi, zaposleni u bitnim službama, novinari, građani koji putuju na posao i žurne službe. Poslodavci izdaju i propusnice za putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, te za rad osoba zaposlenih u žurnim i operativnim službama koje sudjeluju u sprječavanju širenja zaraze koronavirusom.

Stanovnicima koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, propusnice izdaju izabrani liječnici obiteljske medicine, a osobe koje propusnice trebaju zbog vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, moraju ih zatražiti kod nadležnoga lokalnog stožera Civilne zaštite.

Prema riječima gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, jutros je zaprimljeno više od 600 zahtjeva za propusnicama, potrebno je strpljenje, a građani Rijeke sve mogu obaviti putem maila: propusnice.cz@rijeka.hr. Poslušajte što je o svemu tome rekao danas u našem programu:

Vojko Obersnel u programu Radio Rijeke, pripremila Iva Pavletić Crnić

Komentari