Obersnel: Sačuvajmo Rijeku od rastućeg konzervativizma

Obersnel: Sačuvajmo Rijeku od rastućeg konzervativizma

Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka

Vojko Obersnel pozvao je Riječane na otpor prema nazadnoj politici, a stranke sličnog svjetonazora na formiranje velike antikonzervativne koalicije. Ocijenio je da se službena politika Vlade i predsjednice Republike Hrvatske može nazvati konzervativnom revolucijom.

Sačuvati Rijeku od rastućeg konzervativizma u Hrvatskoj, poruka je s današnje konferencije za novinare predsjednika riječkog SDP-a Vojka ObersnelaIgnoriranje crnokošuljaša je sramotno, Vladine oštre osude su licemjerne, u kontekstu toleriranja natpisa "Za dom spremni!" u Jasenovcu i Kutini, rekao je Obersnel.

Prozvao je ministra vanjskih poslova Stiera, koji misli da je sekularizam prijetnja pluralizmu, a koji ima savjetnika Ladislava Ilčića, čuvenog po izjavi o muslimanima koji ugrožavaju Europu jer imaju puno djece i loše radne navike.

Navodio je Obersnel redom društvene pojave: od molitvi pred bolnicama, do prozivanja Ustavnoga suda i društvenog pritiska na žene te zatvaranje Vlade pred javnošću. "Hrvatska skreće u najprimitivniji oblik konzervativne desne stranputice, unatoč promjenama koje su se dogodile i umjerenom krilu HDZ-a i desnice, perfidno se provodi konzervativna revolucija", dodaje Obersnel.

Obrušio se i na desničarenje u medijima, posebno u javnom servisu. Prozvao je HRT za lošu uređivačku politiku u kojoj podobna lica poput Tihomira Dujmovića ugošćuju desničare te naveo da to više nije talk show, već prostačka desničarska propaganda. 

Osudio je i desničarske akcije u Rijeci, među kojima pamflet protiv rektorice Sveučilišta te pozvao DORH da protiv autora pokrene postupak po službenoj dužnosti. Riječane je pozvao da se i dalje odupiru nazadnoj politici, a stranke sličnog svjetonazora na formiranje antikonzervativne koalicije.

Poslušajte prilog:

Obersnel: Otpor prema nazadnoj politici, pripremila Lea Domijan Fišter

Komentari