Obilna kiša izazvala poplave - u Crnome Lugu palo 99 litara liše

Obilna kiša izazvala poplave - u Crnome Lugu palo 99 litara liše

Foto: PIXSELL

Snažna i obilna kiša praćena grmljavinom, koja se sinoć spustila na Rijeku i regiju, izazvala je poteškoće. Najviše kiše palo je u Crnome Lugu - do jutros u 8 sati 99 litara po četvornome metru. Slijedi Rijeka sa 48, Delnice 43, Kukuljanovo 40 te Bakar 38 litara kiše po četvornome metru.

Uslijed velike količine oborina tijekom noći, poplavljeni su podrumi, stambeni, ugostiteljski i trgovački objekti na otoku Krku (Šilo i Klimno), na područjima Crikvenice i Novog Vinodolskog.

Na terenu su komunalne službe te profesionalni i dobrovoljni vatrogasci Krka, Dobrinja, Malinske, Crikvenice te Novog Vinodolskog, javlja Županijski centar 112. 

Temperatura zraka je u Rijeci u 09 sati iznosila 18 °C, tlak 1010 hPa, a relativna vlažnost 83 %.

Promjenjivo oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom, ponegdje su mogući neverini i obilnije oborine, krajem dana postupan prestanak oborina, kaže Danijela Vlašić iz Pomorskoga meteorološkog ureda DHMZ-a u Rijeci. 

Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak koji će u noći okrenuti na buru i istočnjak. More će biti malo do umjereno valovito.

Najviša dnevna temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će 
uglavnom od 22 do 25°C, a u Gorskom Kotaru i Lici od 17 do 20°C.

Još danas upozorenje za ponegdje obilnije kiše, najviše na području Gorskoga kotara i Like. Mogući su i neverini na cijelome području. Krajem dana slijedi postupan prestanak oborina. Ali i dalje će biti nestabilno i promjenjivo. 

 

Komentari