Obilna kiša na širem riječkom području

Obilna kiša na širem riječkom području

Po ovakvom vremenu samo galebi uživaju (Foto: web kamere Grada Rijeke)

Zbog jakog pljuska jutros nad Rijekom i okolicom mjestimice je na kolnicima bilo vode. Prognoza predviđa mogućnost novih obilnijih pljuskova, pa treba biti oprezniji u prometu. U Rijeci je do 7 sati ujutro palo 11 litara, u Crnom Lugu 22, a u Čabru 32 litre kiše po četvornom metru. Zbog vremenskih uvjeta su u prekidu trajektne linije Lopar-Valbiska i Valbiska-Merag, te katamaranske Mali Lošinj-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

Oprezno je jutros trebalo voziti u Istarskoj ulici i na gornjoj opatijskoj cesti gdje je, kod Vage, bujica na kolnik nanijela  veće količine kamenja i pijeska, pa su dežurne službe imale posla.

Nakon ciklone Edip koja je sredinom siječnja dijelu Jadrana  donijela obilniju kišu i kratkotrajne stabilizacije vremena nad sjeverozapadnim Atlantikom se i dalje zadržava prostrana ciklona koja zahvaća zapadnu polovicu Europe. Iako meteorolozi portala crometeo glavninu oborina očekuju krajem vikenda, u riječkom zaleđu je već jučer do 21:30 pala obilnija kiša: Kosi  91 mm, Rijeka Pehlin 86 mm, Volosko 62 mm, Poljane 59 mm,  Opatija 54 mm, Čavle 38 mm. DHMZ izvješćuje da su do 19 sati u Pargu zabilježili 18 mm, Rijeci 17, a u Pazinu 10 mm.

Dakle, prognoza za Rijeku do kraja dana: pretežno i promjenljivo oblačno, povremeno kiša, ponegdje pljusak i grmljavina, moguće su i obilnije količine oborine. Jugo umjereno do jako i vrlo jako, mjestimice s olujnim udarima, postupno će slabiti do kraja dana na slabo do umjereno jugo i istočnjak.

 

Komentari