Obrazovane sommeliere ne školujemo, oni uče sami

Obrazovane sommeliere ne školujemo, oni uče sami Obrazovane sommeliere ne školujemo, oni uče sami
Foto: Jadranka grupa Foto: Jadranka grupa
Foto: Jadranka grupa Foto: Jadranka grupa

Foto: Jadranka grupa

Kalifornijska vina Opus Onea prvi put su predstavljena u Hrvatskoj. Lošinj Hotel&Villas organizirali su seriju enoloških masterclassova - to je način na koji sommelieri uče o vinima koja nisu česta na širokom tržištu.

Eno masterclass 28. svibnja predstavit će vinare s Goriških brda: Aleša Kristančića Movia, Marjana Simčića i Edija Simčića, a 11. lipnja prvi put u Hrvatskoj bit će predstavljena ugledna Sassicaia.

Vina Opus Onea su specifična po crvenoj boji, harmoniji i punoći okusa, s vrlo izraženom aromom zrele višnje i borovnice, obrisima vanilije, dok se miris tamnog voća i crne čokolade dugo zadržava na nepcima. Barem tako pričaju oni koji su ih kušali.

Posebnost vinarije Opus One, jedne od vodećih svjetskih vinarija, jest u tome što proizvodi samo jednu vrstu vina, a to omogućava kontinuirani napredak u kvaliteti.

Jadranka grupa koja od ove godine surađuje s obiteljsko-poljoprivrednim gospodrastvima iz cijele Hrvatske, a čiji proizvodi nose eko certifikate, serijom specijaliziranih predavanja i degustacija vina predstavlja eno ponudu hotela grupacije Lošinj Hotels&Villas, s posebnim naglaskom na Boutique hotela Alhambra koji u arhivi čuva tzv. hrvatska raritetna vina.

Više o svemu Edurad Kišić doznao je od korporacijskog sommeliera Jadranka grupe Kristijana Merkaša, poslušajte:

Komentari