Od jutros 21 novi slučaj, ukupno 382; u KBC-u Rijeka liječi se 23 zaraženih

Od jutros 21 novi slučaj, ukupno 382; u KBC-u Rijeka liječi se 23 zaraženih

Ministri Božinović i Beroš pred novinarima (Foto: Pixsell)

Novozaraženih je u Hrvatskoj od jutros 21, danas je to ukupno 67 novih slučajeva, pa je ukupni broj zaraženih 382. "To je u očekivanim okvirima i predviđanjima", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije u 16 sati. Naglasio je da je do sada otpušteno 16 izliječenih pacijenata.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović zahvalio je brojnim zemljama koje su poslale pomoć Hrvatskoj i Zagrebu nakon jučerašnjeg potresa, a posebno je istaknuo donaciju 26 šatora za samonapuhavanje sa svom potrebnom opremom, koje je nakon potresa u Zagrebu, unatoč svim teškoćama s kojima se trenutno bori, poslala Vlada Republike Italije. "To je vrhunski čin solidarnosti i humanosti", rekao je Božinović.

Ministar Beroš je zahvalio svim zdravstvenim radnicima koji u ovim teškim uvjetima omogućuju funkcioniranje zdravstvenog sustava i dodao kako su mjere koje donosi Stožer planske i promišljene tako da čuvaju zdravlje ljudi poput najboljih antibiotika, a sve temeljeno na stručnim elementima.

U Hrvatskoj je ukupno 3159 testiranih osoba, rekao je.

26 zaraženih na liječenju u KBC-u Rijeka

Ravnatelj riječkog Kliničkog bolničkog centra Davor Štimac danas je izvijestio da se u toj bolnici trenutno nalazi 26 zaraženih koronavirusom, od kojih nijedan nije na respiratoru.

Od toga su 23 pacijenta smještena na Klinici za infektologiju, a tri u zgradi Klinike za oftalmologiju, koja je ispražnjena i prenamijenjena za smještaj bolesnika s koronavirusom.

Istaknuo je kako su tri pacijenta s nešto težim stanjem u Klinici za infektologiju i imaju naglašenije promjene na plućima.

Trenutno je u KBC-u ukupno 370 ležećih bolesnika, što je otprilike polovica koliko ih bude prosječno dnevno u uobičajenim okolnostima. Najviše ih je na klinikama za kirurgiju i internu medicinu.

Neke od klinika su ispražnjene za prijem zaraženih koronavirusom, poput onih za oftalmologiju, dermatologiju, otorinolaringologiju i fizikalnu medicinu, a dio liječnika iz njih je premješten na druga mjesta u KBC-u, rekao je Štimac.

Komentari