Od subote: Kantrida Europski kvart kulture

Od subote: Kantrida Europski kvart kulture

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Na nekoliko riječkih plaža od Kantride do Bivia, od 4. srpnja do 21. rujna trajat će program nazvan Kantrida Europski kvart kulture 2020. Veselo društvo suradnika najavilo je program u nekoliko sljedova glazbe, humanitarnih i ekoloških akcija, performansa, kulinarskih akcija.

Zapravo, već smo navikli da Kantrida ljeti ne miruje, ali kako se dogodilo da Kantrida Europski kvart kulture postane dio priče Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture? Privatna inicijativa prijavljena je na javni natječaj Rijeke 2020 i dobila je potporu, točnije, u tom okviru je financirano otvaranje programa. 

A otvaranje je u subotu 4. srpnja. Najprije će ujutro stotinjak ronilaca čistiti podmorje ispred plaža na Kantridi. Onda će u 13 sati na plaži Ploče pod bazenima Kantrida biti podignute zastave FKK 2020 i EPK.

U 18 sati će Tajči Čekada i Ivana Kalc izvesti performans Radilište 69, a Igor Anjoli zadužen je za kulinarski performance od 20 sati. U 21 sljedovi glazbe: Urar iz Pule, Mrave brojim, vraća se Grč, a Parafi obilježavaju 40. obljetnicu albuma "A dan je tako lijepo počeo".

Novi dan počet će uz Operu Navale Zorana Majstorovića. Riječ je o glazbenoj improvizaciji u kojoj će on svirati na dva instrumenta i dirigirati barkama privezanima na moru koje će se uključiti zvukovima motora, truba i svega što se na barkama može naći. 

Nakon svečanosti otvorenja na Kantridi Europskom kvartu kulture događat će se sportsko-gastronomsko-zabavni festival Kultura življenja, ljetni festival jazz i eksperimentalne glazbe ŠTIKLA, Art kamp Empeduja, Empeduja punk festival, plivat će se humanitarno...

Više o Kantridi Europskom kvartu kulture, otvorenju i nekima od programa poslušajte u nastavku:

Kantrida Europski kvart kulture, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari