Od Sv. Kuzma do Šmrike u četiri traka

Od Sv. Kuzma do Šmrike u četiri traka

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Dio riječke zaobilaznice od Svetog Kuzma do Šmrike dug 9,4 km otvoren je za sav promet na sva četiri traka od podneva, potvrdili su iz Hrvatskih cesta.

Posljednji segmenti, završetak i asfaltiranje te opremanje sjevernog dijela vijadukta Križišće, izgradnja 800 metara ceste te dva rotora prošla su tehnički pregled, pa je gradnja 9,4 kilometara krajnje istočne dionice riječke zaobilaznice, nakon punih pet godina, privedena kraju.

Podsjećamo, poslovna udruga u kojoj su bili Viadukt, Hidroelektra i Konstruktor inženjering gradnju je počela 2008. godine, a do većih je zastoja došlo sredinom prošle godine, kada je Konstruktor dospio u ozbiljne financijske teškoće. Sve to rezultiralo je višemjesečnim natezanjem i zastojem pa je u srpnju ove godine u promet pušten samo južni dio moderne auto-ceste. Dovršetkom projekta vrijednog oko 956,5 milijuna kuna bitno će se rasteretiti promet Jadranskom magistralom na dijelu od Bakarskog zaljeva prema Kostreni.

Nastavak gradnje prema Žutoj Lokvi, krajnjem odredištu pravca Rijeka - Žuta Lokva, do nekih boljih vremena nije u prvom planu.

Komentari