#odiuPMR - Prirodoslovni muzej predstavlja hologram špiljskog medvjeda

#odiuPMR - Prirodoslovni muzej predstavlja hologram špiljskog medvjeda

Foto: PMR

U Prirodoslovnom muzeju Rijeka premijerno su prikazani novi promotivni filmovi kojima se muzej želi približiti posjetiteljima. Najavljeno je i događanje #odiuPMR s brojim zanimljivim programima za mlade, u petak 13. rujna u sklopu kojeg će biti prezentiran hologramski prikaz špiljskog medvjeda.

Hologramski prikaz špiljskog medvjeda postat će stalna postava muzeja. Špljskog medvjeda, koji je vrsta srodna današnjem smeđem medvjedu, predstavila je ravnateljica muzeja Željka Modrić Surina. "Špiljski medvjed izumro je potkarj ledenog doma i moguće je da je to jedna od prvih vrsta koja je nestala zbog djelovanja čovjeka jer su se obje vrste borile za iste špilje", rekla je Modrić Surina i dodala da je dosta ostataka tog medvjeda nađeno baš na našem području.

U petak druženje u muzeju počinje u 17 sati prijavama za Muzejski quiz pod vodstvom Ivice Mustača. Posjetitelje očekuje i zanimljiv turnir Crash Team Racing kao i nagrade za sudionike te Boarding games u akvariju s različitim društvenim igrama.

Za dobru atmosferu pobrinut će se Ri Teatar i DJ Diablo, poznat po svojim disco i rockabilly ritmovima. Ulaz je besplatan. U slučaju lošeg vremena svi programi održat će se u zatvorenim prostorima muzeja. Sve informacije mogu se pronaći na Facebook stranicama PMR i Kluba mladih Rijeka. Poslušajte izjavu:

#odiuPMR, pripremio Saša Vuksan

Komentari