Odjel za matematiku riječkog Sveučilišta obilježava 10 godina postojanja

Odjel za matematiku riječkog Sveučilišta obilježava 10 godina postojanja Odjel za matematiku riječkog Sveučilišta obilježava 10 godina postojanja
Foto: Lea Domijan Fišter / HRT Radio Rijeka Foto: Lea Domijan Fišter / HRT Radio Rijeka

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT Radio Rijeka

Na Sveučilištu u Rijeci svečano je oblježena 10 obljetnica osnutka Odjela za matematiku. Tom je prigodom prezentirana monografija, a pročelnik Odjela za matematiku Dean Crnković podsjetio je da se matematika na riječkome Sveučilištu studirala već od šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Puni zamah njihovom radu dalo je osnivanje Odjela. "Osnivanje Odjela za matematiku bio je važan korak za razvoj matematike na Sveučilištu u Rijeci. To se vidi ako usporedite koliki je bio broj tiskanih znanstvenih publikacija prije desetak godina u odnos na danas. Taj je broj porastao od 5 do 7 puta. Osim toga, povećao se i broj studenata, koji su po završetku studija vrlo "zapošljivi". Osim što je to dobro za matematiku, dobro je za Rijeku, za našu županiju i cijelu Hrvatsku. Ovdje studiraju ljudi iz cijele zemlje, a čak više od 50 posto studenata dolazi izvan Primorsko-goranske županije", rekao je pročelnik Odjela za matematiku Dean Crnković. Poslušajte:

Crnković o 10 godina Odjela, pripremila Lea Domijan Fišter

Komentari