Online kupnja karata za katamaran Rijeka-Rab-Novalja

Online kupnja karata za katamaran Rijeka-Rab-Novalja

''Dubrovnik'' u riječkoj luci (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Putujete li u Rab ili Novalju katamaranom, nje morate više čekati u redu u poslovnici - kartu možete kupiti online na internetskoj stranici Jadrolinije.

Pilot-projektom zasad je obuhvaćena samo ta brzobrodska linija, a u Jadroliniji ističu da će uskoro biti omogućena online kupovina karata i za sve ostale linije. Time je Jadrolinija postala prvi pomorski prijevoznik u Hrvatskoj koji omogućava online kupnju karata za nacionalnu plovidbu.

Za sada će se na tim linijama moći kupiti samo komercijalne karte, dok se dio prodaje za otočane očekuje stupanjem na snagu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijima u javnom pomorskom prijevozu. Odnosno, Jadrolinija je svojim informacijskim sustavom već predvidjela kupovinu karata i za otočane, čim se uvede nova otočna iskaznica. Kako otočani ne bi ostali bez karata jer im online kupovina nije dostupna, tako je dio karata izostavljen iz internetskog sustava. 

Alan Klanac, predsjednik Uprave Jadrolinije ističe da će za mjesec i pol dana početi uvodtiti online kupnju karata i za druge brzobrodske linije, a cilj im je u budućnosti omogućiti prodaju karata putem interneta ne samo za brzobrodske linije, već i za sve ostale linije koje Jadrolinija održava u nacionalnoj plovidbi.

Proces online kupnje karte sveden je na tri jednostavna koraka na službenoj internetskoj stranici: odabrati željeno putovanje, odrediti broj osoba koji putuje, unijeti i autorizirati osobne podatke te izvršiti plaćanje putem kartice. Nakon toga, putniku elektroničkom poštom stiže potvrda o plaćanju te dokument rezervacije s kojim u agencijama Jadrolinije putnik može preuzeti putnu kartu.

Osim pilot projekta za brzobrodske linije Jadrolinija  omogućuje online kupovinu karata za  međunarodne brodske linije za putnike i vozila. Za online karte za trajekte  u nacionalnoj plovidbi ta usluga još se ne može ponuditi zbog nedostatne infrastrukture. Poslušajte što je o novoj usluzi jadrolinije doznala Branka Malnar:  

Komentari